Verslag van de 2e voettocht, herfst 2015 

Van 22 t/m 29 april 2016 lopen we de Voettocht naar Assisi opnieuw.


We lopen hem wederom met een lichte dag-rugzak. De 'grote' rugzak zal voor ons verplaatst worden gedurende de tocht.


Voor meer informatie:

voettochtnaarassisi@gmail.com of telefonisch 


Tiziana: 0032 474 978 324 

Veerle: 0032 3 775 82 83 `


of via Pleiade

September 2015

De tweede internationale cocreatie van Pleiade is opnieuw succesvol afgerond. Samen met Veerle Waterschoot van Cian uit België heeft Tiziana Nori een 7-daagse voettocht van Ferentillo naar Assisi georganiseerd en begeleid.
Veerle werkt al jaren met groepen, ook in het buitenland en Tiziana is de Italiaanse taal machtig. Wat je noemt: A perfect Match! Hieronder volgt een verslag van hun tweede tocht.

De maand september is 2 weken bezig en voor mij is de tijd aangebroken om mijn rugzak voor de tweede Voettocht naar Assisi klaar te maken.
Een andere uitdaging want dit keer lopen we de dagetappes met een relatief lichte dagrugzak, terwijl de grote, zwaardere rugzak vervoerd wordt naar onze volgende slaapplaats.
Een dubbele uitdaging. Ga ik mijn dagrugzak inderdaad licht kunnen houden of voel ik me verantwoordelijk om reserve spullen, noodrantsoen en pleisters voor iedereen mee te sjouwen? En, ga ik mij nog Pelgrim voelen met enkel een dagrugzak en dus minder afzien in weer en wind en over berg en door dal? De antwoorden kwamen snel. In een kleine rugzak past geen noodrantsoen voor 13 personen, dus enkel spullen voor mezelf!

Het eerste traject is een vrij rustige wandeling door een mooi landschap en langs een meanderend riviertje. Een beetje stijgen, een beetje dalen. Heerlijk om mee te beginnen. Eenmaal boven aangekomen in het dorp van onze eerste overnachting, is iedereen moe en uitgelaten, maar met voldoende energie om het gehucht te verkennen, te badderen in de openbare wasplaats en de dag samen te overlopen. De maaltijd die onze gastvrouw bereid had was overheerlijk. Nadien was het tijd om de slaapplaats in gereedheid te brengen. Het buiten terras was te mooi en de nacht te zwoel om binnen te slapen en zo hebben we de matjes buiten gelegd en ons hoofd onder de Umbrinese sterrenhemel te ruste gelegd.

De volgende dagen ervoer ik het grote voordeel van lopen met een dagrugzak. Ondanks het mindere gewicht kom ik moe en voldaan aan met nog voldoende energie om de dag door te nemen en te voelen wat het lopen en de natuur met mij gedaan heeft. Welke delen in mijzelf om aandacht vragen en wonder boven wonder zijn dat niet altijd mijn voeten, maar soms is het net dat ene spiertje boven op de voet, of elleboog of schouder. Misschien voel ik me met die kleine rugzak nog wel meer pelgrim dan met die grote.

Hoe fijn is het nu om tussen de olijfbomen te lopen, te zien hoe stevig en solide zij zijn en tegelijkertijd elegant en sierlijk. Nu kon ik ze niet alleen zien maar ook ervaren. De stilte konden we op sommige plekken horen, de verse vijgen en aardbei-druifjes proeven en de gastvrijheid van de mensen dankbaar ontvangen. Zonder zware bagage heb ik de tocht intenser kunnen ervaren.
Ook toen we de vierde dag zwaar fout zijn gelopen was ik Irene dankbaar dat zij onze zware rugzakken al met de auto naar onze slaapplaats had vervoerd.
Die bewuste dag begon schitterend. Stralend weer, heerlijk ontbijt en uitgerust op pad over een fijn weggetje met nog even uitzicht op de vallei van de vorige dag voor we via het bos over de bergen naar de volgende vallei zouden lopen. Een prachtig uitzicht waar ik iedere keer weer tranen van in mijn ogen krijg. Blij en trots om dit te mogen delen. Een uitgelaten stemmig overheerste, met zowel vrolijk gebabbel als gepaste stilte. Doordat het zo heerlijk en vlot ging heb ik een belangrijk signaal over het hoofd gezien en na zeker 40 minuten kwamen we erachter dat het toch echt niet de juiste weg was. Uiteindelijk zijn we in de bergen ongeveer 2 uur fout gelopen voor we weer op bekend terrein waren. De groep is bijeen gebleven en vooral in goed humeur en vertrouwen. Dapper en doelgericht zijn we door gestapt. We mochten nog genieten van een prachtige, wijdse zonsondergang maar toen werd het echt donker en we waren nog niet aangekomen. Uiteindelijk zijn we allemaal door welwillende paters met de auto opgehaald en kwamen we zeer vermoeid en beduusd van alle ervaringen in de slaapzaal aan. Een heel avontuur waar we nog veel over gesproken hebben, mee gelachen hebben en toch zeker ook wel van genoten hebben.

De volgende dagen liepen we opnieuw ontspannen en zowel uitgelaten als in stilte de weg van Franciscus naar Assisi. In Spello kwamen we terug in contact met ‘stedelijk leven’. In dat prachtig stadje was dat ook genieten! En de zevende dag werden we wakker in Assisi en bezochten enkele prachtige, krachtige plaatsen. In de namiddag begon onze terugreis.

Franciscus blijft onze gids op deze bijzondere tocht. Tijdens onze vorige tochten door het land van Franciscus heb ik vooral de zachtheid en eenheid met het gebied en zijn inwoners ervaren, als ook het leven vanuit je hart en het openstellen van mijn hart. Deze tocht kwamen ook de tegenstellingen, tegenkrachten en obstakels op ons pad welke ook Franciscus heeft ervaren. Door te blijven geloven in onze motivatie voor de tocht, de vast omlijnde plannen los te kunnen laten en ons te laten leiden door de wijsheid van het hart hebben we samen een tocht gelopen die mij zeer dierbaar is. Waarin ik begeleid heb en begeleid ben. Waarin ik gedragen heb en gedragen ben. Waarin ik mijn hart heb getoond en vele harten heb gezien. Waardoor ik me nu vooral verbonden weet met een groep bijzondere mensen.


Contact

Pleďade winkel & bio café
Nieuwlandstraat 36
5038 SP Tilburg
013 - 536 12 86

info@pleiadetilburg.nl


Routekaartje 
Openingstijden

Deel je onze website?

Stuur eens een kaartje!


Naar eCards


Pleďade-sfeer Pinterest

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van Pleiade: