Gipsy-Vuur Teamworkshop met Helga Smit

  De Workshop Gipsy Vuur is een teambuildend instrument voor bedrijven en non-profit organisaties.

Tijdens de workshop maakt de bestaande, vaste communicatiecultuur binnen de groep plaats voor een swingend avontuur.

De ingrediënten voor vuur 

In de zigeunercultuur is het de normaalste zaak van de wereld om je geestes- en zielenroerselen in alle toonaarden te communiceren naar de anderen. De grote kracht ervan zit hem niet zozeer in de techniek, maar vooral in het durven aanspreken van de natuurlijke expressiemiddelen waarover elk mens beschikt. Het op je eigen authentieke manier naar de ander communiceren wat jíj bedoelt en waar jóuw accent ligt maakt dat die ander kan reageren op jou. Dan kunnen de krachten zich werkelijk bundelen. Daarom juist dat bij gipsy-voorstellingen die afstemming op elkaar zonder dat daar woorden aan te pas komen, zo aanspreekt.
Er is dan ook een evidente analogie tussen het wel en wee van een organisatie en het functioneren van een zigeunerband.

Het opwekken van vuur

Door tijdens de warming-up te werken met adem, klank en ritme wordt het eigen, oorspronkelijke geluid (het Gipsyvuur) gewekt. Met verrassend gemak formeert de groep een zigeunergezelschap dat improviseert, zingt, klapt en aanvuurt. Iedere deelnemer is er getuige van dat het gipsy vuur groeit en groeit. Aangesproken wordt de natuurlijke neiging van ieder mens om samen te komen tot harmonie.

Iedereen doet mee

Alle deelnemers raken aangewakkerd. Ook bij grote groepen is ieder daadwerkelijk actief betrokken. Elk beďnvloedt het geheel waardoor het eindresultaat tot veel meer wordt dan de som der delen.

Iedereen kan het

De deelnemers hoeven geen muzikale achtergrond te hebben. Zij hoeven zich alleen maar mee te laten slepen door de klanken van de gitaar, de atmosfeer en het aanstekelijke enthousiasme van de docente.

Het resultaat

Als apotheose van de workshop brengt de groep een compleet zigeunernummer met alle ingrediënten die daarbij horen. Van vrije klaagzang tot ritmische Rumba. Het resultaat is een goed geoliede samenwerking vanuit een vloeiende groepsdynamiek.

Helga Smit is degene die de workshop geeft.

Zij heeft inmiddels 30 jaar ervaring als uitvoerend muzikant en in het geven van muzikale workshops waarin de vrije en expressieve geest wordt aangewakkerd om van zich te laten horen.

Maatwerk voor elke doelgroep

De workshop duurt 3 uur inclusief pauzes. Desgewenst kan een verkorte of verlengde vorm worden gedaan. Helga Smit stemt graag goed af op de wensen en de specifieke omstandigheden van een workshop, zodat zorgvuldig maatwerk een ware fiësta garandeert.

Meer info: www.helgasmit.nl, www.lunagipsy.nl 

Contact

Pleďade winkel & bio café
Nieuwlandstraat 36
5038 SP Tilburg
013 - 536 12 86

info@pleiadetilburg.nl


Routekaartje 
Openingstijden

Deel je onze website?

Stuur eens een kaartje!


Naar eCards


Pleďade-sfeer Pinterest

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van Pleiade: