Op weg naar evenwicht - De weg van het paard

uit: De Weg van het Paard
door: Linda Kohanov

Het verlangen om bij paarden te zijn kan op elke leeftijd de kop opsteken. De bezielde wezens galopperen door oeroude mythen, geliefde kinderverhalen, wensen, dromen en tekeningen.
Bij veel mensen trekt dat verlangen zich in de loop der jaren terug in een verborgen hoekje van het hart, waar het klaar ligt om plotselinge weer op te duiken wanneer een film, een foto of schilderij emoties oproept die te complex zijn om uit te spreken en te belangrijk om terzijde te schuiven.
Zij die het geluk kennen een paard te bezitten, lijken een beter begrip te hebben van deze hunkering, deze mysterieuze belofte van een 'oude' vrijheid en een nog ouder weten.
Toch is een merrie of een hengst in levende lijve vaak een groter raadsel dan een schilderij ervan. Aanhoudend stellen paarden de menselijke ziel stille vragen waarvan de antwoorden net buiten het bereik van het verstand liggen.

Deze dieren spiegelen de schoonheid, de macht en de edelmoedigheid van onze geest, die ongrijpbare Aanwezigheid die zo gemakkelijk verloren gaat in de waanzinnige hectiek en de versplintering van het moderne leven. Zij helpen ons ook die te hervinden.


Nu paarden niet langer gedwongen worden onze akkers te bewerken en ons ten strijde te dragen, zijn zij vrij om iets anders te doen, iets wat allicht belangrijker is, namelijk ons te 'bewerken'.
Bij deze reis kan de held niet langer hoog te paard zitten, maar moet hij eraf stappen, het harnas afleggen en zich door deze krachtige, gevoelige wezens laten leiden naar een fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel evenwichtiger leven.


Contact

Pleďade winkel & bio café
Nieuwlandstraat 36
5038 SP Tilburg
013 - 536 12 86

info@pleiadetilburg.nl


Routekaartje 
Openingstijden

Deel je onze website?

Stuur eens een kaartje!


Naar eCards


Pleďade-sfeer Pinterest

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van Pleiade: