De amethist is van oudsher een steen die verbonden is met meditatie, de hogere chakra’s, hoger bewustzijn en de ontwikkeling hiervan.

De winter is het seizoen waarin mensen meer in zichzelf zijn gekeerd en nadenken over hun leven en de invulling hiervan. Het prachtige paarse amethist kristal trekt ons extra aan in deze periode.

Amethist komt in de natuur veel voor in combinatie met andere kristallen, de bekendste zijn de combinatie met bergkristal (amethist kwarts) en met citrien (ametrien). Er is ook een groene variant (praseoliet).

De laatste tijd staan twee bijzondere stenen die amethist bevatten in de belangstelling : de super 7 en de auraliet 23.

In tegenstelling tot de “aurakwarts” die in het laboratorium wordt samengesteld door aan kwarts metalen zoals goud toe te voegen, komen de super 7 en de auraliet 23 uit de natuur.

De super 7 bevat tot 7 verschillende mineralen waaronder bergkristal, citrien, amethist en rookkwarts. De auraliet 23 wordt uitsluitend in Canada gevonden en kan tot maximaal 23 mineralen en metalen bevatten. Het heeft vaak een donkere rode gloed (hematiet) en kan o.a. pyriet, platina, titaniet, ijzer rutielkwarts, goud of koper bevatten.

De  Auraliet 23 komt uit zeer oude delen van de aardkorst. Kristalwerkers noemen de stenen “grounder for our Soul”.

 

Al deze stenen kunnen helpen bij het proces van zelfverwerkelijking en kunnen een beschermende werking hebben.

 

Ook deze keer heeft  Sidewalk  exclusief voor Pleiade een aantal unieke sieraden ontworpen.

Er zijn sieraden van Amethist, Super 7 en auraliet 23. Alle sieraden zijn afgewerkt met Sterling zilver (925).

 

Nu dus alleen te koop bij Pleiade !

Gerelateerde berichten