Bij grote en kleine levensvragen kan een pendel je helpen.

Hoe kan dat dan?

Simpel gezegd is een pendel een puntige steen of ander gewicht  aan een kettinkje. Je gebruikt hem als instrument om je onderbewustzijn of gids te laten spreken.

Hoe kies ik een pendel?

Laat je leiden door je intuïtie bij je keuze.
Waar valt je oog op? Welke pendel vind je mooi?
Vind je het nog steeds moeilijk om je keuze te maken? Hou de pendels die je tot nu toe geselecteerd hebt om beurten in je linker hand en voel of de ene meer energie geeft of warm wordt dan de andere.
De laatste stap bij je keuze is het antwoord van de pendel zelf.
Zet je elleboog op een stevige ondergrond, houd het uiteinde van het kettinkje tussen je duim en wijsvinger en laat de punt naar beneden hangen. Concentreer je op de pendel en vraag in jezelf “Hoe zeg jij ‘ja’? De pendel zal een beweging maken, van voren naar achteren, van links naar rechts of in een cirkel. Onthoud de beweging.
Dezelfde methode hanteer je bij de vraag hoe de pendel ‘nee’ of ‘misschien’ zegt.
Nu ben je zover dat je aan de geselecteerde pendel kunt vragen of hij de juiste voor je is.

Na aanschaf van je pendel bewaar je hem is een stoffen buideltje.
Bij thuiskomst kun je hem energetisch reinigen met Floridawater of de rook van witte salie.

Beschouw je pendel als je vriend en behandel hem ook zo. Hoe meer jij je verbonden voelt met de pendel, hoe beter hij jouw onbewuste bewegingen, gestuurd door je hogere zelf, je onbewuste of je gids aan je door kan geven.

Moet ik allerlei rituelen uitvoeren voordat ik met de pendel kan werken?

Nee hoor! Maar het is wel fijn als je een rustige plek creëert waar je niet elk moment gestoord wordt. En verder is het prettig om vooral te zorgen dat je kunt ontspannen en dat je hoofd niet al te vol zit.

Welke vragen kan ik stellen?

Formuleer je vragen zó dat een antwoord van ja, nee of misschien mogelijk is.
Begin met eenvoudige vragen zoals

* Maak ik binnenkort een buitenlandse reis?
* Is dit werk het juiste voor mij?
* Is dit een goed moment voor mij om een andere woning te zoeken?
* Past deze man/vrouw bij mij als partner?

Je kunt ook werken met een papier waarop een cirkel getekend is en verschillende producten zoals edelstenen, essentiële olie, vitamines, celzouten, vakantiebestemmingen of waar je vragen maar over zouden kunnen gaan, bij een punt op die cirkel staan. Je plaatst de punt van je pendel in het midden boven het blad, concentreert je op je vraag en vraagt de pendel het antwoord aan te wijzen.
Op de punten van de cirkel kun je ook de letters van het alfabet plaatsen. Je pendel kan dan zelfs antwoorden op je vragen spellen.

Er zijn verschillende goede boeken over pendelen die je kennis en vaardigheid betreffende het gebruik van de pendel kunnen ondersteunen.

Heel handig zijn ook Pendelkaarten die in diverse boeken en pendelsets afgedrukt zijn.

Een valkuil kan zijn dat je aan ‘wishful thinking’ gaat doen. Je wilt dan zo graag dat de pendel een bepaald antwoord geeft dat je onbewust de beweging gaat sturen. Voorkom dat zoveel mogelijk door je verlangens en wensen los te laten, er niet op te focussen maar je helemaal open te stellen voor wát het antwoord ook zal zijn.

Kan ik mijn pendel online aanschaffen?

Dat kan zeker. Ook hierbij kan je intuïtie een handje helpen. Voor een kleine selectie van de in de winkel aanwezige pendels kijk je hier.

Gerelateerde berichten