Water is een essentieel onderdeel van ons leven als mens. Wij als mens en onze aarde bestaan voor een groot deel uit water.

Water wordt ook gebruikt om te reinigen en te zegenen. In de sjamanistische traditie verbind je jezelf met de Spirit van water door er zacht voor te zingen of te trommelen. Liefdevolle aandacht wordt opgeslagen in het water en meegenomen door de hele aarde. Stel je voor wat het voor al het leven op aarde zou betekenen als iedereen in de ochtend zo onder de douche zou staan.

Tijdens een sjamanistisch ritueel kan je water opladen met energie. Alle dagen een slokje van het rituele opgeladen water kan de intentie van een ritueel helpen verdiepen.

Op een soortgelijke manier kan je water opladen met kristallen om je drinkwater te vitaliseren en de smaak te verzachten. Wij kopen bronwater of drinken gewoon water uit de kraan. Toch is dat niet zo’n gewoon water. Om ons kraanwater te reinigen gebruikt men chemische en microbiologische behandelingen voor het water. Zo worden er echter ook mineralen en levende energie uit gehaald.

Water kan ook weer energie opnemen. Zo kan je kristallen toevoegen om het water positief op te laden. Leg de schoongemaakte gladde stenen in een glazen kan en vul deze met water. Laat het een tijdje staan om op te laden. Als je steeds een klein beetje water op de bodem laat staan kan de energie van de kristallen zich makkelijk vermengen met het verse water. De werking van het water is afhankelijk van de kristallen en van de intentie die je het meegeeft.

Zo heb je de gouden driehoek van Amethist, Bergkristal en rozenkwarts. Deze combinatie zuivert en brengt harmonie en balans.

Bergkristal en witte topaas zijn zuiverend en ontspannend. Ze reinigen emoties en gedachten van vastzittende patronen. Het geeft openheid en innerlijke rijkdom.

Verder kan je zelf een combinatie van stenen maken zoals voor jou goed voelt. Zelf zou ik voor lichte, heldere kristallen kiezen zodat je alle dagen zoveel kristalwater kan drinken als je wilt.

Geschreven door Martine Moulart, kennisdrager en heler vanuit het sjamanisme. www.natuurlijkritme.com

Let op: “Niet alle stenen zijn geschikt om in drinkwater te gebruiken. We helpen je graag bij de keuze van je waterset.” Het team van Pleiade

Gerelateerde berichten