Voel je je niet helemaal prettig en wat onrustig in de ruimte waar je verkeert? Heb je het gevoel dat er eens een frisse wind doorheen zou moeten waaien? Dan is het hoog tijd voor een energetische huisreiniging of een reiniging van je werkplek! Hieronder vind je de 8 stappen naar energetische reiniging van je huis en werkplek.

Energetische huisreiniging in 8 stappen

1 – Opruimen

Opruimen is de eerste stap. Bewaar alleen dat wat je gebruikt, wat je erg mooi vindt en wat gevoelswaarde voor je heeft.

2 – Energetisch reinigen van je huis met rook – smudgen

Dit doe je door het branden van wierook, heilig hout (Palo Santo) of van reinigende kruiden zoals witte salie (White Sage) uit Californië of de mildere variant uit Griekenland.

3 – Energetisch reinigen van je huis met Floridawater (Agua Florida) of Agua Sacral

Uit Zuid Amerika komt de kennis van het gebruik van deze heerlijk geurende vloeistoffen met bijzondere eigenschappen. Ze reinigen en brengen nieuwe, frisse energie in je ruimte.

4 – Energetische huisreiniging met wind en vuur

Open deuren en ramen en laat de frisse lucht geuren en gebruikte lucht mee naar buiten nemen. Brand daarna een kaars met de intentie dat eventuele negatieve energie hierdoor verbrand wordt en het licht van de kaars de ruimte vult met nieuwe energie.

5 – Reinigen met geluid

De heldere klank van een windgong, klankschaal, bel of tingsha reinigt door de zuivere trilling.

6 – Reinigen met kristallen

Edelstenen zoals Bergkristal, Lemurisch kristal of de Gouden Driehoek (Bergkristal, Amethist en Roze Kwarts) reinigen je ruimte en voorzien deze van een constante stroom van heilzame energie.

7 – Reinigen door visualisatie

Stel je voor dat er licht via de deur of het raam je ruimte binnenstroomt, dat dit licht van boven naar beneden in een grote cirkelende beweging de ruimte doorstroomt en alles wat niet helder en licht is met zich meeneemt en, zoals het binnengekomen is, de ruimte ook weer verlaat. Herhaal dit enkele keren.

8 – Jouw eigen energie

Vul na het reinigen de ruimte met je eigen positieve energie d.m.v. het verdampen van een essentiële olie, het afspelen van muziek en met een fleurig bosje bloemen.

Met deze stappen van reiniging zorg je voor een frisse wind in je huis en op je werkplek!
Heerlijk toch?!

Voor jouw gemak hebben we een set samengesteld waarmee je meteen aan de slag kunt gaan.

Gerelateerde berichten