Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

13 april 2019 @ 10:00 - 17:00

Evenementen Navigatie

Gegevens

Datum:
13 april 2019
Tijd:
10:00 - 17:00
Evenementen Categorie:
Evenementen Tags:
, , ,

Workshop Wu Zhoutian Gong door Bewegingswerkplaats De Blauwe Draak

Sjamanistische Cosmic Orbit Qigong

Deze vorm wordt voor het eerst in Nederland gegeven en is afkomstig uit de Mt. Emei Sage style Qigong, een van de oudste Qigong tradities op aarde. In deze vorm wordt ons lichaam gezien als een afspiegeling/ individuele expressie van het grotere kosmische.  Zon, maan, sterren.

De vorm bestaat uit 12 houdingen. De eerste 7 houdingen versterken de Yang Qi, (vitaliteit) en verfijnen de Qi van de 5 hoofdorganen. ( Jing ) .

In het tweede gedeelte van de vorm worden de meridianen geactiveerd zodat de Qi moeiteloos door de micro cosmic orbit kan stromen.

In de vorm worden Jue (mantra) , Yin (mudra) en visualisaties gebruikt. En daarnaast de algemeen bekende aandachtspunten die binnen de Qigong van  toepassing zijn. Adem, beweging, rust en stilte. Bij regelmatige beoefening zal deze vorm positief doorwerken op je gezondheid en kan ze een bevrijdende werking hebben op je geestelijke en emotionele conditie.

 

Tijdens deze workshop leer je de gehele vorm aan. Op de mat, met Zafu, meditatie kussen. Maar ook de stoelversie en staande versie zullen worden gegeven.

Mensen met een fysieke beperking kunnen daarom ook meedoen. Voor hen is de stoelversie uitermate geschikt. Daarnaast wordt voorafgaand aan de vorm de Shaking gedaan, het ritueel van het hart. Dit is een eeuwenoud ritueel dat werd beoefend bij de vuren van de Wu sjamanen.

 

Over de leraar.

Mijn naam is Maurice  en ik beoefenen al 17 jaar Qigong Ik heb mijn opleiding bij Stichting Albeweging gedaan. Daarnaast beoefen ik Xinyi Hunyuan Chen stijl Taiji.

Ik heb bij diverse grote Qigong en Taiji meesters kortere of langer durende trainingen gevolgd.

Momenteel studeer ik bij Master Zhongxian Wu. Ik volg bij hem het JingDao programma, leven met de Dao.

Master Wu heeft mij toestemming gegeven om als enige in Nederland deze vorm te geven.

 

Iedereen is welkom bij deze workshop.

 

Praktische informatie.

Zaterdag 13 april van 10.00-17.00
Kosten:       € 80,00
Meenemen:  warme trui en sokken, Zafu, loszittende kleding, dekentje.
De prijs is inclusief thee en water.

Er wordt een heerlijke biologisch lunch geserveerd in het Pleiade Bio Café. Geef even van te voren aan of je hiervan gebruik wilt maken. De kosten voor een complete Combi lunch inclusief koffie of thee, rijkelijk belegd brood, soep en side salad is € 13,50. Het is in het bio Café en de workshopruimte niet toegestaan meegebrachte etenswaren te nuttigen.
Met alle soorten allergieen wordt rekening gehouden, mits je het van te voren aangegeven hebt.

Bewegingswerkplaats de Blauwe Draak bestaat 5 jaar.

Informatie en opgave.
blauwedraak@hotmail.nl
06 21987286.
www.blauwedraakqigong.nl