Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

20 juli 2019 @ 10:15 - 11:30

|Terugkerend Evenementen (Bekijk alle)

One event on 27 juli 2019 at 10:15

Evenementen Navigatie

Gegevens

Datum:
20 juli 2019
Tijd:
10:15 - 11:30
Evenementen Categorie:
Evenementen Tags:
, , , , ,

Liu Zi Jue, Medische Qi-Gong & Meditatief bewegen

 

Het is zomer! Tijd om wat ervaring te delen met de buitenwereld! Behoefte om rustig te bewegen en los te komen in je lichaam? Leren hoe je jezelf op een beweeglijke/meditatieve manier kunt harmoniseren? Vorig jaar heb ik op een studie reis in China de Qi Gong vorm Liu Zi Jue geleerd. Aanmelden mag via een berichtje of en belletje. Hieronder wat meer informatie!

Liu Zi Jue betekend ‘het herhalen van zes woorden’. In deze Qi Gong vorm wordt er met zes klanken voor de Yin organen gewerkt. Omdat je door het herhalen van de klanken in een diepe, ontspannen staat komt, kan deze vorm als klankmeditatie worden gezien. Liu Zi Jue heeft een uitwerking op het verdrijven van ziekten en het verlengen van de levensduur, gecontroleerde ademhaling met fysieke oefeningen worden combineerd. Handig om te weten: de oefeningen kunnen eventueel zittend worden uitgevoerd!

De Qi Gong vorm zou 420-589 na Chr., tijdens de Noordelijke en Zuidelijke Dysnastieën ontwikkelt zijn. In het boek door Tao Hong JIng: staat ‘De zorg voor de gezondheid van de geest en verlengen van de levensduur”. Men heeft maar één manier van inhalatie, maar zes voor het uitademen.

De helende kracht van klanken:

Alles in het universum resoneert en bestaat uit trillingen en vibraties. Volgens de Taöisten kunnen geluidstrillingen, klanken, disbalans in het lichaam opheffen, het lichaam helen en ziektes wegnemen. Qi wordt door de klanken dieper in de organen (het lichaam) gebracht. Omdat meridianen vibreren op verschillende frequenties en snelheden en de hoofdmeridianen verbonden zijn met de organen, wordt in de Qigong voor elk orgaan een andere klank gebruikt.

In de Liu Zi Jue worden zes klanken gebruikt om de vijf Yin organen in het lichaam sterker te maken en te harmoniseren. De juiste mondvorm en uitspraak zijn van belang om de Qi in en naar de organen in beweging te kunnen krijgen. De zesde klank wordt gebruikt om het hele organenstelsel te reguleren, belanceren en verenigen. Gezonde organen zijn niet alleen belangrijk voor de fysieke gezondheid, maar ook voor het emotionele en mentale welzijn. Door de klanken worden de met deze organen verbonden emoties in balans gebracht, zodat deze gecontroleerd gebruikt kunnen worden doordat je deze in beweging zet, hierdoor kunnen ze het lichaam minder beschadigen.

De oefeningen zijn goed bij allerlei klachten die te maken hebben met:
-Lever
-Hart
-Milt
-Longen
-Nieren

De theoretische basis van Jiu Zi Jue komt overeen met die van de Wu Xing, de vijf elementen.

De les duurt van 10.15 – 11.30, en kost 7,50.
Wil je weten of dit iets voor jou kan betekenen, of heb je andere vragen? Laat maar horen! 🙂

06 39862156