Genieten

 

In mijn vorige blog voor Pleiade schreef ik over hoe belangrijk aanraking voor je is.

Hoe je autonoom zenuwstelsel tot rust komt in het nabij zijn van iemand die je vertrouwt en hoe er gelukshormonen vrij komen bij aanraking.

Daardoor weten we nu dat aanraking gezond en helend is.

Maar mag het ook puur genieten zijn??

Schrijf ik met een glimlach.

Want mijn speurtocht naar fijne oliën voor de cliënt is ook een genot voor mijn zintuigen.

Ik hou van de natuurlijk geuren en van het inzetten van kruiden waarvan ik weet dat ze een specifieke werking hebben.

 

De speurtocht

 

 

In mijn praktijk maakte ik in de eerste periode gebruik van een olie met verwarmende kruiden. Een heerlijk en natuurlijk geurende olie. En daarnaast ook zeer betaalbaar.

Op een bepaald moment werd ik me bewust dat hoewel de toevoeging van etherische oliën in deze samenstelling heel natuurlijk was, de basis olie Paraffine was. Paraffine is een bijproduct van de aardolie industrie en is de basis van de meeste betaalbare massageproducten.

Bij nader inzien dus helemaal niet zo’n lekkere olie.

Je huid is geen schil die je lichaam afsluit. Het is een orgaan en alles wat je erop smeert wordt in je lichaam opgenomen. Als je daar over nadenkt wil je je lichaam alleen nog maar insmeren met producten die je ook zou eten, toch?

Sindsdien maak ik in mijn praktijk bij de massage alleen nog maar gebruik van biologische oliën.

En zoals ik al schreef, oliën met een specifieke werking.

 

Kracht van de natuur

 

 

Een massage olie heeft een basis-olie, daaraan wordt de essentiële, of ook wel etherische olie genoemd, toegevoegd. Dit is de olie die door destillatie gewonnen wordt uit een kruid of bloem.

De basis oliën kun je afstemmen op het huidtype.

Amandelolie is bijvoorbeeld prettig voor de wat drogere, ruwere huid, de kwaliteiten van deze olie zijn onder andere beschermend, voedend, verzachtend en jeukverlichtend.

Jojoba is onder andere erg hydraterend en verstevigt de huid.

Kokos maakt soepel en kan ook verkoelend werken.

Abrikozenpit olie activeert en verstevigt de huid, versterkt het huidweefsel en heeft een licht samentrekkende werking. Erg goed voor de zachte soepele glanzende huid en de oudere huid.

En ga zo maar door.

Wanneer je eenmaal een basis olie gekozen hebt kun je voor de geur en of de werking de etherische oliën toevoegen. Sommige kruiden/bloemen en hun geuren ontspannen, andere activeren, zijn juist goed voor het hart of om de spieren op de warmen. De natuur heeft het allemaal in zich.

In mijn praktijk gebruik ik bijvoorbeeld graag lavendel.

Van oudsher is bekend dat de lavendel plant een ontspannende en rustgevende invloed heeft. Wanneer je alleen de geur al ruikt kom je tot rust en werkt het kalmerend, verzachtend en het helpt bij depressiviteit. Lavendelolie zorgt ervoor dat je emoties in evenwicht komen. Een druppeltje op je kussen voor het slapengaan of wat olie op je huid aanbrengen voor het slapengaan zal je ook met een behaaglijk gevoel de nacht in laten gaan. Volgens de antroposofie versterkt lavendel de ik-kracht.

 

Zelf op onderzoek uit?

 

 

Ben je door het lezen van deze blog enthousiast geworden om zelf met producten te gaan experimenteren?

Dan kan ik je het merk Primavera aanraden wat je bij Pleiade kunt vinden. Dit bedrijf streeft naar duurzaamheid, eerlijke samenwerking en volledig biologische producten met onder andere het Demeter keurmerk.

Zij bieden een reeks van basis- en etherische oliën aan waarmee je helemaal los kunt gaan en jouw olie precies kan aanpassen aan jouw wensen. Daarnaast hebben ze ook een lijn van verschillende samenstellingen, klaar voor gebruik.

Bij Pleiade vind je ook verschillende informatie brochures over Primavera en hoe je met hun producten kunt werken.

Heerlijk om met zo’n mooi en voedend product je huid te verwennen.

 

Of je gewoon helemaal overgeven

 

Maar misschien wil je helemaal niet zelf aan de slag en wil je je juist overgeven aan puur genieten en gezonde en helende aanraking.

In mijn praktijk ben je welkom voor een heerlijk Tui Na ontspanningsmassage.

 

 

Wie ben ik en wat is Tui Na?

 

 

Mijn naam is Chantal van Heumen, eigenares van Mana Gezondheidspraktijk.

Mijn praktijk vindt haar basis in de Traditionele Chinese Geneeskunde. Mijn persoonlijke interesse gaat uit naar het leven met de mens daarin. Vanuit de praktijk geef ik therapie, massage, wekelijkse Qi Gong lessen, het Body / Mind – uurtje, meditatie, workshops en retraites.

 

Dus wat is Tui Na?

Tui Na massage is een klassieke Chinese massage waarbij ik masseer met olie op de huid. Tijdens de massage beïnvloed ik de energie in de meridianen, onder andere door middel van acupressuur. Daarnaast masseer ik spieren, pezen, gewrichten en werkt het door op het bloed- en lymfesysteem.

Een Tui Na massage heeft een diep ontspannende uitwerking. Het is een moment om je over te geven aan een reis door het lichaam. Je kunt genieten van de weldadige geuren en de energie in je lijf zijn werk laten doen.

 

 

Meer weten?

Wil je meer weten over Mana Gezondheidspraktijk of over Tui Na?

Kijk dan eens op mijn website.

Voor inspiratie kun je je via mail aanmelden voor de nieuwsbrief ( door een mail te sturen) of me volgen op Facebook of Instagram.

Of misschien ontmoeten we elkaar bij Pleiade op zoek naar deze (h)eerlijke producten.

https://www.mana-gezondheidspraktijk.nl/
 https://www.facebook.com/Mana-Gezondheidspraktijk

Gerelateerde berichten