Celzouten zijn specifieke minerale verbindingen die van nature in ons lichaam voorkomen. Een deel van de mineralen die wij bijvoorbeeld via voeding binnenkrijgen, wordt in de natuurlijke spijs- en stofwisselingsprocessen zo vaak “verkleind” dat opname op celniveau mogelijk is. Deze mineralen zijn voor o.a. het zelfgenezend vermogen een onmisbare schakel in ons menselijke lichaam.

Celzouten volgens Dr. Schüssler

De celzouten volgens Dr. Schüssler bevatten vergelijkbare verkleinde mineralen zoals die van nature in en om de lichaamscellen voorkomen. In ieder lichaam zijn minerale zouten betrokken. Belangrijk daarin is een evenwichtige opname en uitscheiding van zouten. Een balansverstoring kunnen wij aan allerlei signalen herkennen zoals bijvoorbeeld:

  • voortdurend moe zijn
  • iets niet meer zo lang vol kunnen houden
  • moeilijker kunnen ontspannen
  • vaker gestrest
  • slechter gaan slapen
  • sneller van slag zijn

Door deze balansverstoring lukt het opladen en herstellen niet meer goed of volledig.

Celzouten en Corona

De eerste lichte verschijnselen van het Coronavirus zijn slijmontwikkeling, snotteren en vermindering van het reukvermogen. Al deze klachten leiden in eerste instantie naar het gebruik van het Schüssler celzout nr. 8, de Natrium Chloride. Dit mineraal kan ervoor zorgen dat alle biologische gifstoffen in het lichaam onschadelijk gemaakt kunnen worden. De Natriumchloride reguleert de vochthuishouding, is een werkzame stof voor de slijmvliezen en reguleert de waterhuishouding in ons lichaam. Veel dorst of juist geen dorst is een teken dat je behoefte hebt aan dit mineraal.

De geest voeden met celzouten

Het geestelijk thema van dit mineraal heeft te maken met teleurstelling en verstarring en wanneer je wordt overweldigd door je gevoel. Alles vasthouden en niets los kunnen laten. Van verdriet tot materiële zaken. Ook gevoelens van eenzaamheid. De geest en het lichaam hebben de longen als plaats waar ze integreren met elkaar.

Wanneer je last hebt van bovengenoemde emoties, zal het virus moeilijk te stoppen zijn omdat er een tekort is aan de Natriumchloride. Het zal zich juist verder verdiepen en naar de longen gaan. Dit is de plaats van de verbinding met de geest.

Zorg ervoor dat je voldoende energie hebt. Zonder energie kan er geen herstel plaatsvinden. Je gaat tenslotte ook je huis niet opruimen wanneer je uitgeput bent.

Het Schüssler energiemengsel

Het Schüssler energiemengsel van Sonnenmineral bevat naast de mineralen nr. 3 Ferrumphosphoricum (zuurstofaanvoer naar de cel), nr. 5, Kaliumphosphoricum en nr. 9, Natrium phosphoricum ook de nr. 8, de Natriumchloride. De Kalium phosphoricum nr. 5 is een belangrijk mineraal, omdat het je immuunsysteem versterkt en het een belangrijk antiviraal middel is. Het middel om te gebruiken bij hoge koorts. De longen zijn je verbinding met het spirituele. Lopen deze vol, dan heb je niet alleen het energiemengsel nodig, maar ook de nr. 4, de Kaliumchloride, het middel voor de uitscheiding van chemische giffen. Een chronisch tekort aan Kaliumchloride kan ertoe leiden dat het lichaam dit minerale zout uit de reserve gaat putten namelijk de bronchiën.

De Kaliumchloride is het hoofdmiddel dat wordt ingezet in de tweede fase van een ziekte, wanneer een ontsteking of een ziekt zich begint uit te breiden en wanneer het gevaar bestaat dat deze zich gaat vastzetten in het lichaam. Het heeft bovendien te maken met je zorgen om de toekomst. Is er veel vocht in de longen, dan de nr. 10 Natriumsulfuricum erbij doen en voor de totale versterking en verbetering van de longen nr. 24, Arsenum jodatum gebruiken.

Voor gedegen informatie over celzouten en het gebruik ervan verwijzen we je graag naar celzouten.com

Gerelateerde berichten