In ons biocafé hebben we een aantal heerlijke vegan taartjes. En vooruit, van één van onze heerlijkheden delen we hier het recept zodat je dit frisse groene taartje zelf ook kunt presenteren.
Nog meer van dit soort heerlijke taartjes vind je in het boek van Audrey Fitzjohn
dat in de winkel en onze webshop te koop is voor €9,99.
Veel plezier met je creatie. En mocht je het willen proeven en ben je niet zo’n bakwonder, dan kom je toch gewoon naar het Bio-Café?!
Matchataart
Voor 8 personen
bereidingstijd: 30 min
weektijd 12 uur
koeltijd 8 uur
vierkante springvorm
Ingrediënten:
bodem: 90 g amandelen
100 g rozijnen
1 theelepel gesmolten kokosolie
vanillecreme:
325 g cashewnoten, 12 uur geweekt
120 ml water
120 ml gesmolten kokosolie
80 ml vloeibare honing
1 tl vanillepoeder
matcha-spinaziecreme
1 eetlepel matchapoeder
1 handvol jonge spinazieblaadjes
decoratie:
matchathee, pistachenoten, kokosrasp
bereiding:
- Mix alle ingrediënten voor de bodem tot je de substantie van kruimeldeeg hebt.
- Bekleed de vorm met bakpapier.
- Druk het deeg in de vorm en zet het in de koelkast.
- Mix alle ingrediënten voor de vanillecreme tot een glad, gelijkmatig geheel. Houd twee derde van het mengsel apart en doe een derde in de mengbeker van een staafmixer.
- Voeg de matchathee en spinazei toe en mix alles opnieuw tot een gladde, gelijkmatige creme.
- Schenk de helft van de achtergehouden vanillecreme op de taartbodem.
- Verdeel daarover de matcha-spinaziecreme, gevolgd door de rest van de vanillecreme.
- Zet het geheel 8 uur in de koelkast.
Haal vlak voor het serveren voorzichtig de taart uit de vorm en bestrooi hem met matchathee, gemalen pistachenoten en kokoschips.
Smakelijk:)