Pleïade Tilburg
  • Home
  • Stads-Oase
    • Inspiratie Winkel
    • Pleïade Buiten
    • Oase – Ruimteverhuur
    • Bio Café
    • Proef de Pleiade-sfeer
  • Webshop
    • Donaties
    • Edelstenen & Sieraden
    • Boeken, Orakels & Tarot
    • Spiritual Living
    • Notebooks
    • Verzorging & Gezondheid
    • Geuren & Huisreiniging
    • Beelden & Klank
    • Yoga, Meditatie & Beweging
    • Cadeau artikelen
    • Gedenken
    • BioCafé
    • Algemene Voorwaarden Webshop
  • Over Pleïade
    • Visie
    • Het Pleïade Team
    • Vraag & Antwoord
    • Routebeschrijving
    • Zakelijke Gegevens
  • Agenda
  • Nieuws
  • Contact
  • Home
  • Stads-Oase
    • Inspiratie Winkel
    • Pleïade Buiten
    • Oase – Ruimteverhuur
    • Bio Café
    • Proef de Pleiade-sfeer
  • Webshop
    • Donaties
    • Edelstenen & Sieraden
    • Boeken, Orakels & Tarot
    • Spiritual Living
    • Notebooks
    • Verzorging & Gezondheid
    • Geuren & Huisreiniging
    • Beelden & Klank
    • Yoga, Meditatie & Beweging
    • Cadeau artikelen
    • Gedenken
    • BioCafé
    • Algemene Voorwaarden Webshop
  • Over Pleïade
    • Visie
    • Het Pleïade Team
    • Vraag & Antwoord
    • Routebeschrijving
    • Zakelijke Gegevens
  • Agenda
  • Nieuws
  • Contact

Matchataart – Maak nu zelf thuis een van de Pleiade Biocafé-toppers

Vegan en glutenvrij en ook nog eens super lekker is onze Macha-taart
Vegan en glutenvrij en ook nog eens super lekker is onze Macha-taart

In ons biocafé hebben we een aantal heerlijke vegan taartjes. En vooruit, van één van onze heerlijkheden delen we hier het recept zodat je dit frisse groene taartje zelf ook kunt presenteren.

Nog meer van dit soort heerlijke taartjes vind je in het boek van Audrey Fitzjohn
Vegan taart. 31 feestelijke taartjes
dat in de winkel en onze webshop te koop is voor €9,99.
Veel plezier met je creatie. En mocht je het willen proeven en ben je niet zo’n bakwonder, dan kom je toch gewoon naar het Bio-Café?!

Matchataart

Voor 8 personen
bereidingstijd: 30 min
weektijd 12 uur
koeltijd 8 uur
vierkante springvorm
Ingrediënten:
bodem: 90 g amandelen
100 g rozijnen
1 theelepel gesmolten kokosolie
vanillecreme:
325 g cashewnoten, 12 uur geweekt
120 ml water
120 ml gesmolten kokosolie
80 ml vloeibare honing
1 tl vanillepoeder
matcha-spinaziecreme
1 eetlepel matchapoeder
1 handvol jonge spinazieblaadjes
decoratie:
matchathee, pistachenoten, kokosrasp
bereiding:
  • Mix alle ingrediënten voor de bodem tot je de substantie van kruimeldeeg hebt.
  • Bekleed de vorm met bakpapier.
  • Druk het deeg in de vorm en zet het in de koelkast.
  • Mix alle ingrediënten voor de vanillecreme tot een glad, gelijkmatig geheel. Houd twee derde van het mengsel apart en doe een derde in de mengbeker van een staafmixer.
  • Voeg de matchathee en spinazei toe en mix alles opnieuw tot een gladde, gelijkmatige creme.
  • Schenk de helft van de achtergehouden vanillecreme op de taartbodem.
  • Verdeel daarover de matcha-spinaziecreme, gevolgd door de rest van de vanillecreme.
  • Zet het geheel 8 uur in de koelkast.
Haal vlak voor het serveren voorzichtig de taart uit de vorm en bestrooi hem met matchathee, gemalen pistachenoten en kokoschips.
Smakelijk:)
bio café matchataart zelf bakken
VorigeVoor wie een gezonde weelderige tuin wil zonder het natuurlijke evenwicht te verstoren
VolgendeLees onze nieuwsbrief

CONTACT

Stads-Oase Pleiade

Nieuwlandstraat 36
5038 SP Tilburg
013 – 536 12 86

info@pleiadetilburg.nl

VOLG ONS








NIEUWSBRIEF

Meld je hier nu aan voor onze nieuwsbrief! Deze zal maandelijks in je inbox verschijnen met een overzicht van de nieuwste evenementen, nieuws en producten.

    Dit formulier is beschermd met reCAPTCHA, de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn hierop van toepassing.

    Algemene Voorwaarden|Disclaimer|Privacy Statement

    © Pleiade - KVK NL 50039199 - BTW NL 001497378B75