Vanuit het Altaj sjamanisme heb ik ontdekt hoe belangrijk intentie is. Je intentie is er het eerste en dan geef je dat een vorm omdat we als mensen beeldend zijn ingesteld. Door een intentie worden dingen duidelijker en krachtiger. Wat je doet verdiept zich.

Het is dus handig om een gerichte keuze te maken in welke kaarten je nu willen helpen. Alles in het leven heeft een Spirit, de kaarten ook. Begin met voor jezelf duidelijk te krijgen waarvoor je de orakelkaarten wil gebruiken. Bv voor genezing, liefde, bescherming, succes, geld, overvloed. En maak dat zo gedetailleerd mogelijk. Genezing van …, liefde van … hoe specifieker de vraag hoe gerichter het antwoord dat je krijgt. Algemeen kan ook maar dan werken de kaarten ook in het algemeen. Soms kunnen ze je ook een periode helpen met van alles wat er in je leven voorbij komt. Zelf kijk ik als er kaarten mijn aandacht vragen welke kaart er bij het schudden als eerste uitvalt. Is die van toepassing nu dan hoort die bij me. Er zijn verschillende manieren en het is goed je eigen manier te vinden.

Als je een prachtige set orakelkaarten hebt gevonden kan je ze afstemmen op jou zodat ze je nog beter kunnen helpen. In het Altaj sjamanisme gaat dat als volgt. Je neemt de kaarten met beide handen vast en kijkt ernaar. Je nodigt de Spirit van de kaarten uit en maakt contact met de Spirit. Kijk hoe mooi de kaarten zijn. Dan neem je de kaarten tussen je beide handen en plaatst ze voor je hart. Je ademt in van de kaarten naar je hart en uit van je hart naar de kaarten. Dat doe je minimaal 3 keer. Dat is om de kaarten met jou en je intentie te verbinden. Dan plaats je de kaarten op dezelfde manier voor je derde oog. Je vraagt aan de kaarten of ze je willen helpen. Je ademt in van de kaarten naar je 3e oog en uit van je 3e oog naar de kaarten. Doe dit minimaal 3 keer. kijk nu weer naar de kaarten. Hoe zien ze eruit? Hoe voelen ze nu? Dit ritueel kan je altijd herhalen.

Je kan alle dagen een kaart trekken of iedere week of totdat ze zijn uitgewerkt. Je kan een kaart kiezen of kijken wat eruit valt als je ze schud. In het boekje bij de kaarten schrijven ze altijd nog andere manieren om met de kaarten te werken.

 

Geschreven door Martine Moulart, kennisdrager en heler vanuit het Altaj sjamanisme. Tijdens mijn initiatie als medicijnvrouw/sjamaan kreeg ik de naam Shining Horse

www.natuurlijkritme.com

Gerelateerde berichten