Ongeveer 30 jaar geleden ontstonden er in Nederland in veel steden “New Age Winkels”, zoals ze toen genoemd werden. Pleiade was er daar een van.
Er waren steeds meer mensen die zochten naar de zin van hun leven, die diepgang wilden en zich steeds meer bewust werden van het feit dat alleen materiële rijkdom geen voldoening bracht. In de kerk vonden ze de antwoorden op hun existentiële vragen niet meer, bij spirituele meesters uit het Oosten en Westen wel.
Pleiade, een van de New Age winkels die deze mensen wilden ondersteunen bij de zoektocht, werd geopend.

In de loop der jaren is de beleving van spiritualiteit zoals die voor de pioniers van de New Age beweging gold, veel meer gemeengoed en wellicht wat oppervlakkiger geworden. In elk tuincentrum koop je Boeddha’s, in elk wijkcentrum volg je Yoga, elke zichzelf respecterende zakenman heeft een cursus Mindfulness gevolgd.

Kun je dan nog spreken van New Age?
Volgens ons is de term niet meer passend.

Inspiratiewinkel en StadsOase

Pleiade wil net als 30 jaar geleden mensen ondersteunen bij hun zoektocht naar zingeving en bewustwording en doet dat door een inspirerende plek te zijn. Een plek waar je prachtige symbolische sieraden en bijzondere edelstenen koopt, interessante boeken vindt en waar veel kennis aanwezig is over wat edelstenen, klankschalen en geuren voor je kunnen doen.
Pleiade wil ook inspireren op het gebied van een gezonde levensstijl waarbij gezond eten, liefdevol met elkaar omgaan, een ecologische verantwoorde manier van consumeren en Yoga en Meditatie met diepgang en werkelijke bezieling een grote rol spelen.
Pleiade is een ontmoetingsplek geworden waar mensen van alle leeftijden zich thuis voelen en elkaar inspireren.

Midden in de binnenstad is Pleiade een ware oase, een StadsOase waar je op verhaal kunt komen.

Gerelateerde berichten