Wat is een pendel?

Eigenlijk, heel eenvoudig gezegd, is een pendel een gewicht aan een touwtje dat je gebruikt om te kunnen luisteren naar je onderbewuste.
Het is een middel om jouw onbewuste ‘weten’ een stem te geven.
Om een prettig instrument te hebben voor deze manier van spreken met je onbewuste, is het touwtje vervangen door een kettinkje en is het gewicht een puntige vorm geworden, gemaakt van een edelsteen of een metaal.

De keuze voor het model en materiaal is geheel persoonlijk. In eerste instantie kies je voor de modellen die je mooi vindt en die je aantrekken. Bij Pleiade hebben we altijd een mooi assortiment pendels en boeken over pendelen waar je uit kunt kiezen. Ben je er nog niet uit of de pendel die je aantrekt de juiste voor je is dan kun je het aan de pendel zelf gaan vragen. Hoe dat gaat lees je hieronder.

Hoe gebruik je een pendel?

Zorg dat je in een rustige omgeving bent waarin je je af kunt sluiten voor teveel prikkels van buitenaf. Neem de tijd. Bedenk vragen die met ‘ja’ ‘nee’ of ‘misschien’ beantwoord kunnen worden. Stel je open, richt je niet op een gewenst antwoord.

Plaats je elleboog op een vlakke ondergrond zoals een tafelblad. Neem het kettinkje tussen je duim en wijsvinger en laat de pendel naar beneden hangen tot hij stil blijft hangen.

Je eerste vraag aan de pendel is: ‘Hoe zeg jij “ja”?’ De pendel zal in de meeste gevallen gaan bewegen. Bij de een van voren naar achteren, bij de ander van links naar rechts en bij weer een ander draait hij rondjes in een bepaalde richting.
Ditzelfde doe je bij het woord “nee” en het woord  “misschien”.
Nu weet je hoe je bewegingen van je pendel kunt ‘lezen’.

Concentreer je nu op de vraag die je graag wilt stellen en ontspan.
Vraag dan je pendel om een antwoord op je vraag. Begin met vragen als

  • Ben jij de juiste pendel voor mij?
  • Ligt mijn pinpas thuis?
  • Heeft deze relatie toekomst?
  • Is het goed om deze baan te accepteren?
  • Is deze coach of therapeut de juiste voor mij?

Vragen dus, waarbij het antwoord ja, nee, of misschien kan zijn.

Je kunt ook werken met een papier waarop een cirkel getekend is en verschillende producten zoals essentiële olie, vitamines, celzouten, vakantiebestemmingen of waar je vragen maar over zouden kunnen gaan, bij een punt op die cirkel staan. Je plaatst de punt van je pendel in het midden boven het blad, concentreert je op je vraag en vraagt de pendel het antwoord aan te wijzen.
Op de punten van de cirkel kun je ook de letters van het alfabet plaatsen. Je pendel kan dan zelfs antwoorden op je vragen spellen.

Er zijn verschillende goede boeken over pendelen die je kennis en vaardigheid betreffende het gebruik van de pendel kunnen ondersteunen.

Als je geen kans ziet naar de winkel te komen om een pendel uit te zoeken, kijk dan hier in de webshop.

Gerelateerde berichten