Kun je wel wat meer lichaamsenergie, zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen gebruiken? Misschien is dan het dragen van een sieraad met Tijgeroog een goede tip.

Je leest hier meer over de bijzondere werking van deze prachtige steen.

De Tijgeroog behoort tot de familie van de Kwartsen.

Door lichtinval in de banden in de steen krijg je de mooie effecten (“ogen”).  De kleur  van de steen varieert van lichtgeel tot bruin (tijgeroog) , rood (kattenoog) of blauw-groen-grijs (valkenoog).  De zwarte steen is een hele donkere variant van de valkenoog .  Er kunnen ook combinaties van kleuren in één steen voorkomen (honing tijgeroog).

De steen wordt zowel door mannen als vrouwen graag gedragen omdat deze bijdraagt aan een goede energiebalans binnen het lichaam (evenwicht Yin/Yang energie). Hij werkt op de chakra’s 1, 2 en 3 en kan helpen meer lichaamsenergie, zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen te ervaren. Hij kan een positieve invloed hebben op het tegengaan van verslavingen, verminderen van angst en een meer rationele kijk op zaken geven.

Lichamelijk kan de steen een positieve invloed op de maag en de galblaas hebben.

Extra informatie kleuren:

Blauw (Valkenoog) : Kalmerend, rustgevend, kan stress verminderen

Goudbruin (Tijgeroog) : Balans in de geest, rationeel i.p.v. emotioneel handelen

Rood (Kattenoog) : Voorkomt lethargie en kan een traag metabolisme tegengaan

 

Pietersiet

Een bijzondere zeldzame (en vaak heel kostbare) vorm van tijgeroog is de veel later ontdekte Pietersiet. Deze steen is een mengvorm van alle kleuren (rood, bruin, blauw).

Speciaal voor deze uitgelicht heeft Sidewalk exclusief voor Pleiade een aantal unieke sieraden ontworpen. Door het gebruik van andere edelstenen (zoals aquamarijn, kyaniet en lapis lazuli) komt de tijgeroog nog mooier tot zijn recht.

De sieraden zijn afgewerkt met Sterling Zilver (925) en 14KGoldFilled zilver. Er zijn ook mooie armbanden voor heren.
Nu dus alleen te koop bij Pleiade !

Vraag in de winkel ook naar de mogelijkheden voor bijpassende modellen of de uitvoering van uw eigen tijgeroog model !

 

In de volgende uitgelicht zal de Amethist centraal staan. Ook de bijzondere soorten Amethist die de laatste tijd veel in de belangstelling staan, de Super 7 en Auraliet 23 komen aan bod.

Gerelateerde berichten