Openingstijden van onze winkel
Ma: 13.00u – 18.00u Di, Wo en Vr: 10.00u – 18.00u
Do: 10.00u – 20.00u Za: 10.00u – 17.00u
Zo: 12.00u – 17.00u

Boeddha – Japanse Amithaba – 23 cm

Je bevindt je hier:Home/Beelden/Boeddhisme & Hindoeïsme/Boeddha – Japanse Amithaba – 23 cm

Boeddha – Japanse Amithaba – 23 cm

 29,95

23 x 16 x 12 cm
Materiaal: Polystone, bronsfinish

Beschrijving

Deze Amitayus Boeddha in Japanse stijl is de Boeddha van het grenzeloze licht (soms met de vaas van onsterfelijkheid in zijn handen).

Deze Boeddha is symbool voor een lang leven.

Zijn handen zijn geplaatst in de Dhyana mudra

De Dhyana mudra wordt ook wel het gebaar van meditatie genoemd. Beide handen liggen in elkaar gevouwen in de schoot, rechterhand bovenop, met de handpalmen naar boven. Boeddha symboliseert met dit gebaar een houding van evenwicht, innerlijke meditatie en rust. Een mediterende Boeddha staat voor meer bewustwording waarbij er minder aandacht is voor aardse perikelen. Soms houdt Boeddha in deze houding een klein kruikje met nektar in zijn handen. Dit is een godendrank (Amrita). Ook kan hij een bedelnap vasthouden.

Amitabha of Amida is de hoofd-Boeddha van het amida-boeddhisme dat ontstond in China, Vietnam, Korea en Japan. Amitabha heerst over het westelijk paradijs, een bewustzijnstoestand die Sukhavati wordt genoemd. Padmasambhava, een Indiase monnik uit de achtste eeuw, bracht de Amitabha-verering naar Tibet en Nepal. In het mahayana-boeddhisme is Amithaba een van de vijf dhyani-Boeddha’s. De kwaliteiten van Amithaba zijn het ontwikkelen van concentratie, tevredenheid en onderscheidende wijsheid.

Mogelijk ook interessant voor jou …

Gerelateerde producten

Ga naar de bovenkant