Pleiade x Ananda, feestelijk nieuws
Lees snel verder ..

Openingstijden van onze winkel
Ma: 13.00u – 18.00u Di, Wo en Vr: 10.00u – 18.00u
Do: 10.00u – 20.00u Za: 10.00u – 17.00u
Zo: 12.00u – 17.00u

Manjushri in Tantrische yab-yum houding met Sarasvati – bronzen beeld

Je bevindt je hier:Home/Beelden/Boeddhisme & Hindoeïsme/Manjushri in Tantrische yab-yum houding met Sarasvati – bronzen beeld

Manjushri in Tantrische yab-yum houding met Sarasvati – bronzen beeld

 395,00

Beschrijving

31cm hoogte x 17cm diepte x 25cm breedte

Zeer bijzonder beeld waarbij Manjushri, met in zijn rechter hand het zwaard waarmee hij door de onwetendheid snijdt, in Tantrische vereniging afgebeeld is met Vajrayogini.

Mooi gedetailleerd bronzen Samanthabadra, Yab-yum.
In het Tibetaans betekent Yab-yum, letterlijk  ‘man-vrouw’, ‘vader-moeder’. Het beeld toont de seksuele omstrengeling die het verenigen van de polariteiten, het opheffen van de dualiteit symboliseert. In het Tantristisch Boeddhisme is dit de weg om verlichting te bereiken. Man en vrouw zitten in een seksueel verbonden houding waarbij de hartchakra’s elkaar raken om hartsverbinding plaats te laten vinden.

Dit beeld laat de eenwording zien van de Actieve kracht met Wijsheid, het mannelijke met het vrouwelijke en toont dat de tegenstelling en scheiding van deze beide krachten slechts in onze verbeelding bestaan.
Alles is wezenlijk één.

Het beeld is gemaakt met veel kennis van zaken en geeft blijk van verfijnd vakmanschap en grote toewijding bij de vervaardiging.

Mogelijk ook interessant voor jou …

Gerelateerde producten

Ga naar de bovenkant