Pleiade x Ananda, feestelijk nieuws
Lees snel verder ..

Openingstijden van onze winkel
Ma: 13.00u – 18.00u Di, Wo en Vr: 10.00u – 18.00u
Do: 10.00u – 20.00u Za: 10.00u – 17.00u
Zo: 12.00u – 17.00u

Vajrasattva Goldface Boeddha

Je bevindt je hier:Home/Beelden/Boeddhisme & Hindoeïsme/Vajrasattva Goldface Boeddha

Vajrasattva Goldface Boeddha

 189,00

Beschrijving

14 hoogte x 7cm diepte x 10cm breedte

Deze verfijnd afgewerkte Goldface Boeddha uit Nepal, Vajrasattva met Dorje en Bel, belichaamt de puurheid van de verlichte geest.

Symboliek van de Vajrasattva Boeddha

Vajrasattva is de Boeddha van de heelheid en daardoor van de genezing. Hij vertegenwoordigt de staat van verlichting die ontstaat door de eenheid van het mannelijke en vrouwelijke. Bij het streven naar geestelijke ontwikkeling, door het zuiveren van de geest hoort Vajrasattva. Hij is één van de vele gedaanten van de Oer-Boeddha.

De Vajrasattva heeft vaak een een sjaal, die rond het hoofd gewonden, aan beide zijden tot aan de grond reikt. Zijn lange golvend haar draagt hij bijeengebonden bovenop zijn hoofd. Hij zit in de lotushouding op een Lotustroon.

In zijn rechterhand draagt hij een vajra. Deze is een vernietiger van onwetendheid en kan zelf niet vernietigd worden. In Tantrische rituelen symboliseert hij het mannelijke principe van mededogen, terwijl de bijbehorende bel, de ghanta in de linkerhand het vrouwelijke principe en wijsheid symboliseert. Het samenspel van deze mannelijke en vrouwelijke aspecten is essentieel bij het bereiken van verlichting.

De Vajrasattvadraagt gouden juwelen zoals een kroon, oorbellen, armbanden en een halsketting.

Mogelijk ook interessant voor jou …

Gerelateerde producten

Ga naar de bovenkant