Pleiade x Ananda, feestelijk nieuws
Lees snel verder ..

Openingstijden van onze winkel
Ma: 13.00u – 18.00u Di, Wo en Vr: 10.00u – 18.00u
Do: 10.00u – 20.00u Za: 10.00u – 17.00u
Zo: 12.00u – 17.00u

Pleiade Tarotset: Rider Waite Tarot & Tarotgids

Je bevindt je hier:Home/Astrologie en orakel, Tarot & Orakels/Pleiade Tarotset: Rider Waite Tarot & Tarotgids

Pleiade Tarotset: Rider Waite Tarot & Tarotgids

 30,94

Tarotgids en -kaarten

Categorieën: , Tags: , , , SKU: 9789401305013

Beschrijving

Tarot – 78 kaarten voor positieve veranderingen in je leven

Auteur Lisa Butterworth

Al honderden jaren worden mensen gegrepen door de magie van tarot. En niet zonder reden: de 78 symbolische kaarten geven antwoord op al onze levensvragen.

Met dit toegankelijke boek leer je hoe je tarotkaarten kunt gebruiken voor positieve veranderingen in je leven. Verdiep je intuïtie, verhoog je zelfbewustzijn, verwerk je verleden, krijg toegang tot het heden en neem misschien zelfs een kijkje in de toekomst.

Dit boek is geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde tarotlegger.

 

Rider Waite Tarotdeck pocketeditie

Het Rider Waite Tarot is het meest populaire en bekende tarotdeck, zowel voor beginners als ervaren gebruikers. Het spel werd in 1910 voor de eerste keer in Londen gepubliceerd. Het spel werd door Pamela Colman Smith ontworpen. Edward Waite, een lid van de Golden Dawn orde, gaf hiervoor de instructies.

Het bijzondere van het Rider Waite tarotspel is dat de kleine Arcana illustraties bevat. Dit tarotdeck is het meest populaire en meest gebruikte tarotspel van deze tijd. De kaarten zijn duidelijk en gemakkelijk te gebruiken en toch bevatten ze de basiservaringen van de mensheid.

Het Rider Waite® Tarot spel is het meest bekende tarotspel ter wereld. Naast dat ze heel bekend zijn, zijn ze ook nog eens de basis geweest van waaruit de moderne tarot verder is ontwikkeld. Veel van de modernere tarotspellen hebben namelijk dit spel als basis.

Bij het ontwerpen maakte Pamela Colman Smith twee versies. Deze versie is bewerkt door Steward Kaplan en hij heeft met dezelfde kleuren de kaarten opnieuw ingekleurd, zodat een nieuwe, wat helderder versie van het spel kon worden uitgebracht. Daarna zijn er nog andere versie uitgebracht, waaronder de Universal Tarot versie. De kaarten werden ontworpen door Pamela Colman-Smith en het is eigenlijk een eeuwige zonde dat haar naam niet in de naam van dit spel is opgenomen. Op aanwijzingen van Edward Arthur Waite ontwierp ze de kaarten van dit spel. Rider die zijn naam zo handig heeft weten op te laten nemen in de titel van deze kaarten is de uitgever. De uitgever was vroeger immers de belangrijkste deelnemer van het spelletje en in dit geval heeft Pamela de strijd verloren. Het schijnt zelfs dat ze in het armenhuis is overleden, totaal zonder geld. Tegenwoordig zou dat anders gaan.

Als beginners op zoek zijn naar een spel om het lezen van kaarten te leren, dan is de Rider Waite® Tarot in ieder geval één van de spellen die ze aan kunnen schaffen. Natuurlijk zijn er ook nog andere geschikte spellen, maar dit is denk ik wel het meest gebruikte spel. Iedere kaart bevat een scène waaruit je op kan maken wat de betekenis is van de kaart. Het is dus redelijk eenvoudig om intuïtief met dit spel te leren lezen en er volledig je eigen betekenissen aan toe te kennen. Het enige nadeel van de Rider Waite® Tarot vind ik dat de gezichten van de persoonlijkheden soms wat eenvoudig weergegeven zijn, waardoor je niet goed kan zien hoe ze zich nou eigenlijk voelen. Dit levert uiteindelijk ook wel weer leuke discussies op, want wat de een als een glimlach interpreteert, zal de ander zien als een cynische grijns. Dit zijn echter enorm symbolische kaarten die als je goed kijkt veel informatie bevatten.

Mogelijk ook interessant voor jou …

Gerelateerde producten

Ga naar de bovenkant