Noveenkaars Heilige Jozef

Je bevindt je hier:Home/Spiritual living/Kaarsen en sfeerverlichting/Noveenkaars Heilige Jozef

Noveenkaars Heilige Jozef

4,95

Heilige Jozef

Jozef wordt in het christelijk geloof gezien als de pleegvader, of voedstervader, van Jezus Christus. Jozef was een goed mens en kreeg zelfs de bijnaam ‘de rechtvaardige’ (Mt 1,19).
Net als zijn vrouw Maria heeft hij zich aan God gegeven en leefde een leven van maagdelijkheid. Als symbool hiervoor wordt er een lelie in zijn hand afgebeeld.

Heilige Jozef is de beschermheilige van timmerlieden en arbeiders in het algemeen.
Wil je je huis verkopen? Roep dan Jozef aan.

Categorieën: Tags: , , , SKU: NoveenHJ

Beschrijving

Een Noveenkaars is een kaars die 9 dagen en 9 nachten brandt. Ze wordt gebruikt als symbool bij het uitvoeren van een eeuwenoud ritueel. Bij het aansteken en gedurende de tijd dat de kaars brandt verbinden we ons met onze intentie of onze wens en vragen God, de afgebeelde Heilige of het Universum ons aan te horen en helpen. Dit ritueel kan ons kracht geven in moeilijke omstandigheden.

Een noveen- of intentiekaars leent zich er ook goed voor om op het graf van een dierbare te plaatsen. Omdat de kaars 9 dagen en nachten brandt hoeft hij niet steeds opnieuw aangestoken te worden en brandt er altijd een lichtje. Bij voorkeur wordt de kaars in dat geval in een lantaarn geplaatst zodat deze niet door wind of regen uit kan gaan.

Mogelijk ook interessant voor jou …

Gerelateerde producten

Ga naar de bovenkant