Openingstijden van onze winkel
Ma: 13.00u – 18.00u Di, Wo en Vr: 10.00u – 18.00u
Do: 10.00u – 20.00u Za: 10.00u – 17.00u
Zo: 12.00u – 17.00u

Noveenkaars Lourdes

Je bevindt je hier:Home/Spiritual living/Kaarsen en sfeerverlichting/Noveenkaars Lourdes

Noveenkaars Lourdes

 5,95

Lourdes

De Heilige maagd Maria verscheen in 1858 aan Bernadette Soubirous in het Zuid-Franse Lourdes.
Tijdens één van deze verschijningen werd haar verteld dat ze in de grot op zoek moest gaan naar een bron met heilig water. Ze groef met haar handen in de grond, waarna een dag later water naar boven kwam. Sinds die verschijning is Lourdes veranderd in een plek die door miljoenen pelgrims per jaar wordt bezocht. Er zijn 60 officieel erkende wonderen gebeurd.

Lourdes staat symbool voor genezing en wonderen

Categorieën: Tags: , , , SKU: NoveenL

Beschrijving

Een Noveenkaars is een kaars die 9 dagen en 9 nachten brandt. Ze wordt gebruikt als symbool bij het uitvoeren van een eeuwenoud ritueel. Bij het aansteken en gedurende de tijd dat de kaars brandt verbinden we ons met onze intentie of onze wens en vragen God, de afgebeelde Heilige of het Universum ons aan te horen en helpen. Dit ritueel kan ons kracht geven in moeilijke omstandigheden.

Een noveen- of intentiekaars leent zich er ook goed voor om op het graf van een dierbare te plaatsen. Omdat de kaars 9 dagen en nachten brandt hoeft hij niet steeds opnieuw aangestoken te worden en brandt er altijd een lichtje. Bij voorkeur wordt de kaars in dat geval in een lantaarn geplaatst zodat deze niet door wind of regen uit kan gaan.

Mogelijk ook interessant voor jou …

Gerelateerde producten

Ga naar de bovenkant