Pleiade x Ananda, feestelijk nieuws
Lees snel verder ..

Openingstijden van onze winkel
Ma: 13.00u – 18.00u Di, Wo en Vr: 10.00u – 18.00u
Do: 10.00u – 20.00u Za: 10.00u – 17.00u
Zo: 12.00u – 17.00u

Noveenkaars Onze Lieve Vrouw van de Altijddurende Bijstand

Je bevindt je hier:Home/Spiritual living/Kaarsen en sfeerverlichting/Noveenkaars Onze Lieve Vrouw van de Altijddurende Bijstand

Noveenkaars Onze Lieve Vrouw van de Altijddurende Bijstand

 5,95

Onze Lieve Vrouw van de Altijddurende Bijstand

Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstand is een van de namen van Maria, de moeder van Jezus. Deze naam wordt in verband gebracht met een Byzantijnse icoon met dezelfde naam. De icoon is sinds het einde van de 15e eeuw in Rome, maar is mogelijk van oudere datum. Bij Rooms-Katholieken is de beeltenis zeer populair.

Onze Lieve Vrouw van de Altijddurende Bijstand kan aangeroepen worden voor alle vormen van lijden en zorgen.

Beschrijving

Een Noveenkaars is een kaars die 9 dagen en 9 nachten brandt. Ze wordt gebruikt als symbool bij het uitvoeren van een eeuwenoud ritueel. Bij het aansteken en gedurende de tijd dat de kaars brandt verbinden we ons met onze intentie of onze wens en vragen God, de afgebeelde Heilige of het Universum ons aan te horen en helpen. Dit ritueel kan ons kracht geven in moeilijke omstandigheden.

Een noveen- of intentiekaars leent zich er ook goed voor om op het graf van een dierbare te plaatsen. Omdat de kaars 9 dagen en nachten brandt hoeft hij niet steeds opnieuw aangestoken te worden en brandt er altijd een lichtje. Bij voorkeur wordt de kaars in dat geval in een lantaarn geplaatst zodat deze niet door wind of regen uit kan gaan.

Mogelijk ook interessant voor jou …

Gerelateerde producten

Ga naar de bovenkant