Nieuw in het assortiment: Oshadhi basisoliën, etherische oliën, blends en hydrolaten

 

Als je een regelmatige bezoeker bent van Pleiade Tilburg, dan heb je deze misschien al ontdekt: de pure, natuurzuivere en verzorgende basisoliën, etherische oliën, blends en hydrolaten van Oshadhi die nieuw in het assortiment zijn. Oshadhi past helemaal bij Pleiade: de duurzame vegan producten zijn afkomstig van gecontroleerde wilde, biologische en fairtrade teelt. Naast het zorgvuldig waarborgen van de kwaliteit van de oogst en daarmee de oliën en hydrolaten, stimuleert het bedrijf Ayus in Duitsland ook de energetische waarde van de producten. ’s Nachts worden in opslagruimtes hoogvibrerende Vedische mantra’s afgespeeld. Deze positieve energie brengt resonanties teweeg op moleculair niveau, vergelijkbaar met Emoto’s resultaten met watermoleculen, nadat hier positieve energie aan werd toegevoegd. Bij het kiezen van een Oshadhi basis- of etherische olie wil je dus vooral ook voelen wat deze energetisch met je doet.

 

Aangezien Pleiade beschikt over een uitgebreide collectie, worden deze keer basisoliën uitgelicht. Andere benamingen voor basisoliën zijn plantaardige of dragende oliën. Het zijn vette oliën afkomstig uit de persing van zaden, noten en soms ook het vruchtvlees van planten, die als kenmerk hebben dat ze heel verzorgend zijn op de huid. De in de winkel aanwezige basisoliën zijn:

Avocado

Koude persing van de gedroogde vrucht geeft een mooie rijke olie, die verzorgend is voor een droge huid of verouderende huid. De olie is tevens vochtregulerend, ondersteunt in UV-bescherming en bij huidaandoeningen.

Abrikozenpit

In een abrikozenpit zit ongeveer 40 % olie, die er door koude persing uit wordt verkregen. De pitolie is hydraterend, verstevigt de huid en geeft verlichting bij zonnebrand.

Jojoba

Jojoba is de Nederlandse naam voor de struik Simmondsia chinensis. De olie, die eigenlijk een was is, wordt gewonnen uit de eerste persing van de noten hiervan en kan op iedere huid worden toegepast. De olie is verder ontstekingsremmend, vochtinbrengend en zou zelfs beschermend zijn bij extreme weersomstandigheden en statische elektriciteit.

Sesam

Het oliegehalte in sesamzaad is met 50-60% hoog. Het levert na koude persing een licht verwarmende, spierontspannende en herstellende olie op, die tevens de stevigheid van de huid bevordert en een stimulans is voor de doorbloeding.

Zoete amandel

De heerlijk zoet geurende amandelolie is afkomstig uit de pit, na een koude persing. Het is een huidvoedende olie, die vochtregulerend is en gebruikt in een massage de doorbloeding van de huid stimuleert.

Tarwekiem

Tarwekiemolie is het mooie bewijs dat tarwekiemen niet alleen in brood worden verwerkt. Het oliegehalte in het kleinere kiemzaad is lager, daarom wordt de olie veelal warm geperst. Op deze manier blijft tevens het gehalte vitamine E, dat antioxiderend is op de huid, beter behouden. De olie is verder vochtinbrengend en werkt regenererend op de huid. Tarwekiemolie heeft een eigen, typische geur.

 

Alle basisoliën kunnen puur op de huid worden aangebracht als een ‘bodylotion’ of beschermer van de gezichtshuid. Het is echter niet ondenkbaar dat, wie allergisch is voor noten, ook hiervoor een gevoeligheid op de huid heeft. Test de olie daarom altijd eerst uit in het kuiltje van de elleboog om huidirritatie te voorkomen.

 

Massageolie

Een fijne toepassing is ook een massageolie. Hierbij kun je er tevens voor kiezen om de basisoliën te combineren. Toevoeging van sesamolie aan een andere plantaardige olie maakt deze langer houdbaar. Dit is niet nodig bij jojobaolie, want deze blijft van zichzelf al heel lang goed. Voeg aan 100 ml 20 druppels etherische olie naar keuze toe om deze te kunnen gebruiken als massageolie. Je kunt ook een basisolie tot maximaal 70 C verwarmen, waaraan je 1/3 gedroogde kruiden toevoegt, zoals bijvoorbeeld rozemarijn (stimuleert de bloedcirculatie) of lavendelbloempjes (regenererend). Je laat dit 2-3 uur trekken, zeeft dan de olie en bewaart deze op een koele plaats. Ook hieraan kun je dan nog etherische oliën toevoegen.

 

Parfumolie

Wil je een parfumolie maken, dan is amandelolie een fijne basis voor zoete, zachte geuren. Jojoba is heel neutraal van geur en maakt dat je de toegevoegde etherische oliën beter ruikt. Aan 10 ml basisolie voeg je dan 3-5 druppels etherische olie toe.

 

Ik wens jullie een mooie kennismaking met de basisoliën van Oshadhi toe. Wil je meer leren over het gebruik van deze en andere basis-, etherische oliën en hydrolaten of de energetische werking hiervan voelen, kijk dan op: https://www.giftsofnature.nl/workshops-etherische-olien-en-geurbegeleving

 

Geurige groet,

Marga Boutkan, Gifts of Nature

 

Vanuit haar lesprogramma De Verbindende Reis begeleidt Marga vrouwen naar een leven in verbinding met zichzelf, de natuur, kruiden, etherische oliën en al wat er is. Ze is opgeleid vanuit traditionele Noord-Amerikaanse wijsheden en tradities, die ze met passie doorgeeft aan haar studenten. Ze is verder de ontwerper/coördinator van de kruidentuin van Het Witte Kasteel, waar ze haar kruiden- en geurworkshops verzorgt.

Gerelateerde berichten